Legenden Aphex Twin

Filed Under (Recensioner) by admin on 01-10-2009

Tagged Under : , , ,

Richard D. James, bättre känd som Aphex Twin, AFX, Power-Pill, Polygon Window, The Tuss och en mängd andra kända och okända pseudonymer är en av musikvärldens största, men ändå minst kända, artister.

Precis som Autechre var han en av Warp Records första artister och en av grundarna till skivbolaget Rephlex. Hans musik kunde till en början beskrivas som drum’n'bass på LSD, även om han även producerade en del brilliant ambient-musik. Lyssna till exempel på Selected Ambient Works II och försök påstå att det inte är en av historens bästa ambient-skiva.

Hans första stora ”hit” var låten ”Come To Daddy” vars video, som regisserats av Chris Cunningham, var en udda korsning mellan mardröm och komedi som spred hans musik till nya människor som kanske aldrig skulle fått upp ögonen för den annars.

På senare år har Richard inte gett ut så mycket musik. De skivor som kommit ut har lutat mer åt acid-hållet och även om de håller mycket hög kvalitet så är det inte riktigt lika bra som hans tidiga skivor.Leave a Reply